Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Μεθεόρτια ανακοίνωση.

Μεθεόρτια ανακοίνωση για το
ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2017μχχ Σκάλα Λακωνίας


Μεθεόρτια ανακοίνωση.

Ο Νεοϊδρυθείς Σύλλογος ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ έδωσε το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της Σκάλας Λακωνίας διοργανώνοντας τις ακόλουθες δύο εκδηλώσεις:

1)     Με αφορμή την θερινή τροπή της 21ης Ιουνίου, της μεγαλύτερης μέρας του χρόνου, Λάκωνες και Μεσσήνιοι καθώς και εξ Αθηνών ορμώμενοι φίλοι του Συλλόγου, μαζί με πλήθος παριστάμενων συντοπιτών, στις 25 Ιουνίου, συγκεντρώθηκαν στην θέση ‘’Πολυβολεία Τρινήσων’’ και γιόρτασαν σπένδοντας και απαγγέλλοντας ύμνους στις ηλιακές θεότητες της ελληνικής πατρώας λατρείας.

2)     Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου ΟΑΣΙΣ, ο Οικονομολόγος – Κοινωνιολόγος Δρ. Λεωνίδας
Μπίλλης πραγματοποίησε εντυπωσιακή ομιλία με γενικό τίτλο ‘’ΟΛΟΙ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ’’ κατά την οποία τεκμηρίωσε ότι πλείστα όσα  επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα επινόησαν οι Έλληνες προγονοί μας, αντιγράφηκαν από τους σύγχρονους επιστήμονες των άλλων λαών και προσφέρθηκαν στην ανθρωπότητα ως ‘’δικές τους’’ επινοήσεις.

Την διοργάνωση της πρώτης εκδήλωσης επιμελήθηκε η Ομάδα Εθνικών Λακωνίας και της δεύτερης, η Ομάδα Λακεδαιμονίων. Αμφότερες οι εν λόγω ομάδες αποτελούν εσωτερικούς άξονες του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ όπου βασικό του σκοπό έχει την διάδοση της ελληνικής πολιτισμικής παράδοσης και ιστορικής αλήθειας, της σύμφωνης με τις πρακτικές των Ελλήνων κλασσικών φιλοσόφων και διανοητών της Ελληνικής Γραμματείας.

Ευχόμαστε την ευόδωση του σκοπού τους.


Για το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ
Ο Εντεταλμένος Δημοσίων Σχέσεων
Δρ. Λ. Λ. Μπίλλης


Ακολουθούν ενδεικτικά στιγμιότυπα (φωτο) απ` τις δύο εκδηλώσεις:


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΑΛΑΝΗ


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ 
ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ / ΣΚΑΛΑ 2017μχχ
















ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΙΛΛΗ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΠΑΡΤΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ